Mol

Mol doet mee met CurieuzeNeuzen

CurieuzeNeuzen is een onderzoek dat focust op de impact van toenemende weersextremen. De nadruk ligt dit jaar op de gevolgen van droogtestress in Vlaanderen.

Op verschillende Molse openbare plaatsen zullen binnenkort uitgerust worden met community sensoren. Deze sensoren komen in volkstuinen, publieke parken en natuurgebieden. Bezoekers kunnen op die manier informatie krijgen over de droogte, klimaatgevoeligheid en klimaatadaptatie van de plaats.

In totaal zullen er op zes plaatsen sensoren verschijnen: op het Beneluxplein, het Fransveld, het Wezelhof, Duivelsbroek, aan de Postelsesteenweg en aan de begraafplaats in Postel.

Naast verschillende openbare plaatsen kregen ook 5.000 gezinnen de kans om hun tuin uit te rusten met een bodem-weerstation. Die meet gedurende 6 maanden de temperatuur en bodemvochtigheid van de tuin.

Het doel van het CurieuzeNeuzen project is om de kennis rond droogtestress te verbeteren. Dankzij dit onderzoek zullen experts betere adviezen kunnen geven over hoe we onszelf kunnen beschermen tegen de hittegolven in de zomer.