Laakdal

Motivatiecampagne voor vaccinatie in Laakdal

Om zo veel mogelijk mensen te overtuigen zich te laten vaccineren, komt gemeente Laakdal nu met een motivatiecampagne. Van een jongere tot een senior, dokter, chiroleider, jeugdtrainer, dirigent, schooldirecteur, jonge mama’s onthaalmoeder, ze poseren allemaal vol trots voor de foto. En die foto’s kan je binnenkort overal zien.

In de vaccinatiecampagne is het belangrijk om het zo herkenbaar mogelijk te maken. Daarom heeft het gemeentebestuur van Laakdal bewust ervoor gekozen om de Vlaamse campagne lokaal te maken . ‘Een affiche met daarop een onbekende persoon die zich laat vaccineren, zegt op zich niet zoveel’, zeggen burgemeester Tine Gielis (CD&V) en schepen van gezondheid Jurgen Mensch (PROLaakdal). ‘Maar dat verandert helemaal wanneer deze persoon een gekende persoon uit de buurt is. Dat zorgt voor meer vertrouwen en overtuigingskracht en zo krijgen we hopelijk een sneeuwbaleffect.’

Ook de huisartsen zijn druk bezig om hun steentje bij te dragen aan de motivatiecampagne. Samen met het gemeentebestuur werken zij aan een brief die huis-aan-huis uitgedeeld zal worden. ‘We willen ook onze huisartsen actief betrekken want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zij kunnen rekenen op het vertrouwen van de bevolking’, aldus Gielis en Mensch.