Laakdal

Ontdek Laakdal met een eTukTuk

Vanaf 3 april kan je het Laakdalse platteland ontdekken op een eTukTuk. Stichting Kempens Landschap en de Gemeente Laakdal hebben 8 elektrisch aangedreven TukTuks klaarstaan om door het landschap van de Merode te rijden. Door de huidige coronamaatregelen kan het op dit moment enkel in eigen bubbel.

‘Door enkele extra maatregelen zorgen we ervoor dat alles veilig kan verlopen’, zegt Burgemeester Tine Gielis (CD&). ‘Aangezien je in de eTuktuk geen afstand kan houden, is het voorlopig dus ook niet mogelijk om ook met vrienden of familieleden van buiten het gezin in één eTuktuk plaats te nemen. Uiteraard zullen we die regel aanpassen van zodra er algemene versoepelingen zijn.’

Vanaf 3 april kan je elke dag tussen 11u en 16u een toch maken met een eTukTuk. ‘Er zijn twee routes die je ofwel langs historische plekken ofwel langs de landbouwbedrijven in de buurt brengen. Een bijgeleverde tablet met gps wijst je de weg’, vertelt Kathleen Helsen, covoorzitter van Stichting Kempens Landschap.