Olen

Ook in Olen kindvriendelijke mountainbikeroute

Sport Vlaanderen gaf afgelopen zaterdag 85 mountainbikeroutes een ‘kindvriendelijk’ label. Om zo een label te krijgen, mag zo een route maar 20 km lang zijn en moet het goed berijdbaar zijn. Ook speeltuinen en picknickplaatsen zijn belangrijk langs deze route.

Na Laakdal, heeft nu ook Olen een kindvriendelijk label gekregen op verschillende mountainbikeroutes. Het gaat om de rode, groene en blauwe mountainbikeroute. De rode route start aan de voetbalterreinen van KAC Olen en heeft een lengte van 13 km. De Groene route begint aan de voetbalterreinen van Buul en is 15km lang. De laatste, blauwe route start aan de Teunenberg en is 13,5 km lang.

Je herkent een kindvriendelijke mountainbikeroute aan het ‘Goedgekeurd door kinderen’-label op de startborden naast de routepijlen. Je kan de routes vinden in de Stafkaart, die je voor 3 euro kan krijgen bij Vrije Tijd of aan het onthaal van het gemeentehuis of kan downloaden via de website.