Geel

Oproep: stuur verjaardagskaartjes naar Kenzo

Kenzo Hoefkens is zwaar motorisch gehandicapt en wordt op 26 april 15 jaar. Bij zijn geboorte kreeg hij een levensverwachting van 10 jaar. Elke dag dat hij leeft is een wonder. Daarom doet zijn zus Kjenta nu een oproep om zo veel mogelijk verjaardagskaartjes te verzamelen. ‘Hier en daar krijgt hij zo wel eens een kaartje van vrienden en als we dat voorlezen lacht hij altijd. Dus je merkt wel dat hij daar blij van wordt,’ vertelt Kjenta Hoefkens.

De facebookpost waar ze de oproep deed is ondertussen al 230 keer gedeeld. ‘Er zijn veel mensen die hebben gereageerd dat ze zeker een kaartje gingen sturen. Ik heb het bericht maandag geplaatst en vandaag zaten er toch al 4 kaartjes in de bus, dus ik denk dat het wel goed aan het rondgaan is en dat we toch wel wat kaartjes mogen verwachten.’

Kenzo en Kjenta hadden nog een zusje Kjenna. Ook zij was zwaar motorisch gehandicapt. Ze is gestorven op 15-jarige leeftijd. Toen ze heel ziek werd deed Kjenta al eens een oproep om verjaardagskaartjes te verzamelen. ‘Toen heb ik 1000 kaartjes ingezameld, maar toen waren ze met twee. Nu staat hij er alleen voor, dus als we 500 kaartjes kunnen verzamelen zou ik heel blij zijn voor hem.’

Kenzo verjaart op 26 april, maar verjaardagskaartjes zijn nu al welkom op:
Kenzo Hoefkens
Aardseweg 37
2440 Geel – Ten Aard