Mol

Spooroverweg Ginderbuiten afgesloten tussen 23 april en 1 mei

Vanaf vrijdag 23 april om 22u00 tot en met zaterdag 1 mei om 6u00 zal de overweg Ginderbuiten afgesloten zijn voor al het verkeer. Spoorbeheerder Infrabel voert vernieuwingswerken uit op het spoor. Er is een omleiding voorzien.

Vanaf vrijdagavond 23 april tot maandagochtend 26 april zal infrabel overdag werken aan het spoor. En maandag 26, dinsdag 27 en vrijdag 30 april en zaterdag 1 mei zal infrabel tijdens de nachten verder werken aan het spoor. Tijdens deze periode zal de overweg volledig afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen hier te voet wel over op werkdagen.

Tijdens de werken zal Infrabel de steenslag, de dwarsliggers en de overweg vernieuwen. Dat is nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te garanderen.

Infrabel zal tijdens de werken zware machines gebruiken. Dit zou voor geluidsoverlast kunnen zorgen bij omringende bewoners.

Tijdens de werken zal het treinverkeer tussen Mol en Hasselt onderbroken worden. Er zal een aangepaste dienstregeling komen. Ook buslijn 1 zal tijdens deze periode een andere route volgen en niet alle haltes bedienen. Check voor je de bus neemt de dienstregeling via de app of de website.