GeelLaakdalMol

Stem op jouw favoriete Korte Keten producent

15 tot 23 mei is het Week van de Korte Keten. In heel Vlaanderen kan je dan deelnemen aan activiteiten die verband houden met de korte keten. In aanloop naar deze week strijden vijf korteketenproducenten voor de titel ‘Korte Keten Kop’.

Een korteketenproducent is een landbouwer die zijn producten ook verkoopt aan particulieren. Al deze landbouwers kregen de kans om zich kandidaat te stellen als Korte Keten Kop 2021. Uit alle kandidaten koos een jury vijf finalisten. Nog tot 7 mei kan iedereen online stemmen voor één van de volgende finalisten.

Jan Valckx – De Lommerte, Veerle-Laakdal

De Lommerte biedt hoevevlees van Fleckvieh-runderen en biologische buitenvarkens aan. Je kan er ook zelf bloemen plukken en groenten en fruit van collega-boeren kopen of bestellen. Alle producten zijn gezond, duurzaam geteeld en supervers. Korte keten tovert het erf ook om tot een ontmoetingsplek.

Mitch Verhaegen – EiGeel, Geel-Ten Aard

EiGeel verkoopt vrije uitloop eieren via een automaat. Je kan er ook producten van collega-landbouwers krijgen. Het brengt pluimveehouderij dichter bij de consument en zorgt voor een persoonlijk contact tussen landbouwer en klant.

Bart Vanbroekhoven – Kemp vzw, Geel-Mol

Kemp vzw verkoopt lamsvlees en wol. Het is gevestigd op de grens van Geel en Mol, maar is op veel plaatsen actief. De schapen van Kemp vzw stimuleren de biodiversiteit door te grazen en insecten en zaden te verspreiden tijdens hun tochten.

Bart Verstraete – VremdVeld, boechout

Verstraete teelt biologische groenten en fruit op het VremdVeld. Klanten kunnen zelf hun groenten komen halen en bessen plukken. Het persoonlijk contact met de klant centraal.

Linda Van Dessel – Recht van ’t Veld, Duffel

Recht van ’t Veld verkoopt eigen vollegrondsgroenten en chrysanten. Daarnaast verkopen ze ook groenten, vlees en zuivel van collega-landbouwers.

De week van de Korte Keten staat dit jaar in het teken van het bekender maken van winkelen bij de landbouwers. Er zullen ook verschillende coronaproof activiteiten georganiseerd worden zoals online kookworkshops.