Meerhout

Tennisclub De Nethe legt vier padel terreinen aan

Vanaf mei kan er in het gemeentelijk sportcentrum van Meerhout ook padel gespeeld worden. TC de Nethe en het gemeentebestuur slaan de handen in elkaar om vier nieuwe padel terreinen aan te leggen. Tennisclub De Nethe wordt vanaf nu ook Tennis en Padel De Nethe.

Padel is naast wandelen en fietsen dé trend van de coronalockdowns. Het is een mix tussen tennis en squash. Twee of vier spelers staan aan beide kanten van een net op een rechthoekig terrein dat omringd wordt door u-vormige wanden.

Begin april begonnen de werken voor de aanleg van de eerste drie terreinen. Het vierde staat gepland in 2023. De ondergrond zal waterdoorlatend zijn waardoor regenwater snel in de grond kan sijpelen. Rond de terreinen zal er ledverlichting komen zodat er ook ’s avonds kan gespeeld worden.

Vanaf de opening in mei tot 30 juni kunnen alle inwoners van Meerhout gratis een spelletje padel komen spelen op een van de nieuwe terreinen. TC De Nethe organiseert in deze periode ook gratis initiatielessen om de sport te leren kennen. Reserveren kan via de website.