Laakdal

Tot 9 jaar cel voor homejackers

In juli 2020 vielen vier Roemeense mannen een 83-jarige bewoner aan in Laakdal tijdens een home invasion. Zij zijn nu veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen vier en negen jaar.

Op 1 juli 2020 sloeg de Roemeense dievenbende toe in een huis in Veerle-Laakdal. De 83-jarige bewoner lag te slapen op dat moment. Een van de mannen brak het badkamerraampje en liet de anderen binnen via de voordeur. Twee van hen overmeesterden de bewoner, bonden hem vast en plakten tape op zijn mond. De man moest verschillende slagen incasseren en moest drie uur lang doodsangsten uitstaan terwijl de daders het huis doorzochten naar geld en juwelen.

De rechterbank van Turnhout veroordeelde er twee tot elk een effectieve celstraf van negen jaar. Het parket had voor hen twaalf jaar gevraagd. Eén van hen had al een veroordeling van twintig jaar cel voor roofmoord. De twee anderen kregen respectievelijk zes en vier jaar cel. Het slachtoffer ontvangt een voorlopige schadevergoeding in afwachting van de definitieve regeling.