Mol

Tractor-estafette vertrok in Mol

Woensdag om 10 uur begon een kolonne van tractoren aan een tocht door Mol en de provincie Antwerpen. Een actie van de Groene Kring, de grootste vereniging voor jonge land- en tuinbouwers. Ze vragen hiermee aandacht voor hun toekomst die steeds meer onder druk komt te staan.

De toekomst van jonge boeren is heel onzeker. Het stikstofdossier heeft een grote impact op de mogelijkheid om een landbouwbedrijf uit te baten. De vergunningsverlening ligt ook bijna volledig stil en ondernemerschap voor jonge boeren wordt beperkt. Met de estafette-actie wil de Groene Kring de regering en de burgers duidelijk maken dat jonge boeren een groot belang hebben in de toekomst van ons voedsel. ‘Wij kunnen niet zorgen voor heerlijk voedsel en een prachtig landschap als we geen ruimte, perspectief en rechtszekerheid hebben om te kunnen ondernemen’, zegt Maarten Moermans, ondervoorzitter van Groene Kring. ‘Wij willen deze boodschap op een positieve manier overbrengen aan regering en de burger.’

De tractoren vertrokken vanmorgen in de Heistraat in Rauw. Daarna reed de kolonne via de Schooldreef naar de Kiezelweg. Vervolgens ging het via de Postelsesteenweg, Zilvermeerlaan, Sluis, Wolfsbos, Diel, Postel en Kasteelstraat richting Retie.