Geel

Uitbreiding sportsite Axion van start gegaan

Stad Geel is begonnen met de uitbreiding van sporthal Axion. Bij de al bestaande sporthal wordt nu een stuk nieuwbouw bijgemaakt om zo een groot sportcomplex te maken. Het is een deel van het meerjarenplan van de stad om te investeren in extra en kwaliteitsvolle sportinfrastructuur om de sportverenigingen meer mogelijkheden te geven.

De sporthal wordt een multifunctioneel sportcomplex voor alle Gelenaars. Naast Geelse verenigingen zullen ook particuliere sporters hier welkom zijn. Er zullen, speciaal voor individuele sporters, lockers en douches aanwezig zijn.

Het nieuwe complex zal onder andere bestaan uit een grote sporthal, vier squashboxen, een danszaal, een vechtsportzaal en een fitness. Daarnaast zijn er ook plannen om een hockeyveld van kunstgras aan te leggen. Stad Geel plant ook een horecazaak met terras naast het nieuwe sportcomplex te bouwen.

De nieuwe sporthal zal gefaseerd verlopen zodat verenigingen nog steeds de oude sporthal kunnen gebruiken. De danszaal en turnzaal zijn ongeveer een jaar niet beschikbaar. Stad Geel plant het nieuwe complex te kunnen open in september 2022