KasterleeOlen

Vaccinatiecentrum Tielenhei gebruikt Qvax

Vanaf nu werken de vaccinatiecentra van eerstelijnszone Middenkempen ook met de Qvax-reservelijst. Dat is de reservelijst die door de overheid is gelanceerd.

De beslissing van de vaccinatiecentra is een pak later dan de meeste andere vaccinatiecentra. ‘We wilden de testfase in een aantal centra eerst afwachten om zeker te zijn dat de applicatie goed werkt’, laat de eerstelijnszone weten. ‘Wij hebben een goed werkende procedure van een reservelijst met daarop maatschappelijk verantwoorde doelgroepen. Enkel indien de reservelijst via QVAX onvoldoende resultaten oplevert of onder grote tijdsdruk zullen we als back-up nog steeds vaccins aanbieden aan deze groepen.’

Inwoners van Kasterlee en Olen kunnen zich inschrijven op de Qvax-lijst, maar er gelden enkele voorwaarden. Zo moet je snel beschikbaar kunnen zijn als je opgeroepen wordt.

Op dit moment is er ook nog niet echt een grote nood aan de reservelijst want bijna iedereen die opgeroepen wordt, komt ook opdagen. Het kan dus heel goed zijn dat je eerder een uitnodiging ontvangt dan dat je opgeroepen wordt.