Geel

Wandelpad langs Hooibeek wordt toegankelijker

Stad Geel gaat het pad dat lang de Hooibeek loop een pak toegankelijker maken. Het pad krijgt een nieuwe bovenlaag en een verbreding tot anderhalve meter. Het pad zal vanaf 3 mei afgesloten zijn tot eind juni.

Over een afstand van 1.600 meter zullen er verschillende werken gebeuren om het pad toegankelijker te maken. Zo zal het pad verbreedt worden tot anderhalve meter en krijgt het een nieuwe bovenlaag. De nieuwe laag zal bestaan uit een mengeling van grijze porfier, teelaarde en gewassen zeezand.

Naast het pad zal ook het korte traject vanaf de Hooibeek bij Sas 6 tot aan de verbindingsweg van de kade naar de Europalaan worden afgesloten en heraangelegd.

Door de werken zal het pad voor twee maanden afgesloten worden. De werken kaderen in de uitvoering van het goedgekeurde bosbeheersplan. Er zal een aanzienlijke verbetering van de toegankelijkheid zijn voor zachte recreatie.

Voor wandelaars en fietsers is er een omleiding voorzien langs de Geelsebaan, de Europlaan en haar aftakkingen. Via het kanaal kan je dan naar Sas 6.