Olen

Wegen- en rioleringswerken Melkerijstraat en Keizerhofstraat vrijdagavond klaar

De wegen- en rioleringswerken in de Spoorwegstraat, de Melkerijstraat, Dellekens, Weier en de Keizerhofstraat lopen bijna af. Op vrijdagavond zullen de straten opnieuw open gaan voor doorgaand verkeer. Het kruispunt Dellekens-Weier zal nog enkele dagen langer dicht blijven. Het beton is er nog niet helemaal droog.

De afgelopen maanden kregen de straten een gescheiden rioleringsstelsel voor de afvoer van regen- en afvalwater, een nieuw wegdek, nieuwe verlichting en nieuwe grachten. De Melkerijstraat kreeg ook een nieuw voetpad. De Melkerijstraat en de Keizerhofstraat zijn omgevormd tot fietsstraten.

In de Melkerijstraat ter hoogte van het gebouw van de groendienst is er een ‘knip’ aangebracht in de straat. Hierdoor is gemotoriseerd doorgaand verkeer niet meer mogelijk. Voetgangers en fietsers kunnen er wel nog door.

Volgende week werkt de aannemer de laatste details in de straten af, dit zou voor weinig hinder mogen zorgen. Totaal budget voor al deze werken: 1.224.000 euro.

Fietsstraatnetwerk

Nu de werken voorbij zijn, is het volledige fietsstratennetwerk in O.L.V-Olen afgewerkt. Voortaan kan je via vijf fietsstraten veilig fietsen tussen de twee schoolomgevingen, de kinderopvang, de bibliotheek, de sporthal en de speelterreinen.

In een fietsstraat hebben fietsers ten allen tijden voorrang. Ze mogen de volledige rijbaan (enkelrichting) of de helft van de rijbaan (dubbelrichting) gebruiken. Motorvoertuigen zijn toegelaten, maar mogen fietsers niet inhalen en er geldt een maximumsnelheid van 30km per uur.