Mol

17, 21 en 28 mei: fietsexamen in Mol

Op maandag 17, vrijdag 21 en vrijdag 28 mei vindt het jaarlijkse fietsexamen plaats voor de zesdejaars van de lagere scholen in Mol. Het doel is om de leerlingen voor te bereiden om zelfstandig naar de middelbare school te fietsen. In totaal leggen 620 leerlingen uit Mol, Balen en Dessel het examen af.

Sinds 2 april staat de fietsroute aangeduid met wegwijzers, zo konden de leerlingen in de paasvakantie al oefenen met hun ouders. Tijdens het examen moeten de leerlingen individueel een op voorhand bepaalde route fietsen in Mol-Centrum. De leerlingen moeten een fluohesje en helm dragen. Aan alle kruispunten staan leerkrachten, politieagenten of vrijwilligers die de leerlingen beoordelen en kunnen helpen indien nodig.

Tijdens het examen wordt er gelet op het respecteren van basisregels, zoals bijvoorbeeld de voorrangsregels. De leerlingen zullen ook veilig moeten fietsen bij verschillende verkeerssituaties.  

De gemeente Mol zal het examen volledig coronaproof organiseren. Zo mogen de leerlingen van deelnemende scholen niet met elkaar in contact komen. De uitleg wordt ook buiten gegeven. De leerkrachten zullen ook meer tijd laten tussen twee startende leerlingen. Zo is de kans dat ze elkaar inhalen en in contact komen met elkaar kleiner.