GeelMolOlen

17 mei: Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie

Maandag 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Verschillende gemeenten willen op die dag duidelijk maken dat zij de LGBTQ+-gemeenschap steunen.

Eerder dit jaar kreeg Geel al een nieuw regenboogzebrapad om te tonen dat iedereen welkom is in Geel, ongeacht gender of seksualiteit.

En ook in Olen zal er een nieuw regenboogzebrapad aangelegd worden. Dat is in samenwerking met de andere Neteland-gemeenten. Het regenboogzebrapad is een symbool voor verdraagzaamheid om te tonen dat iedereen welkom is. Het nieuwe zebrapad in Olen komt in de buurt van de school.

Ook Gemeente Mol doet dingen om te tonen dat holebifobie en transfobie niet thuishoren in de gemeente. Zo zullen er overal in de gemeente regenboogvlaggen hangen en zullen de medewerkers aan de balies in regenkleuren aan het werk zijn. De gemeente roept op om paarse doeken of regenboogvlaggen aan hun huis te hangen.

Daarnaast heeft de gemeente ook een genderneutraal pakket ontwikkeld om extra aandacht te schenken aan het thema. De hele week staan de genderneutrale boeken in de bibliotheek in de kijker. Je kan er ook de spelpakketten ‘het huis van Lou’ en ‘Lou op weg naar school’ uitlenen.

Verder krijgen de Olense kleuter- en lagere scholen een lessenbundel toegestuurd om te werken rond diversiteit. Ook enkele secundaire scholen nemen deel aan de campagne om het thema bespreekbaar te maken.