Mol

26 en 27 mei werken in Ginderbuiten

Op 26 en 27 mei voert gemeente Mol herstellingswerken uit aan het wegdek van verschillende straten in Ginderbuiten. Concreet gaat het om de Kransstraat, Heuvelstraat, Konijnenbos, Dennenstraat en Aardbemden. Tijdens die dagen geldt er een doorgangsverbod in de straten.

In 2018 werd het asfalt in de straten al eens aangelegd, maar er traden moeilijkheden op. Het asfalt was moeilijk te verdichten. De gemeente probeerde het nog op te lossen en de duurzaamheid van het wegdek te verlengen, maar ook dat zorgde voor problemen.

Daarom kwamen de aannemer en het gemeentebestuur overeen om een volledig nieuwe asfaltlaag aan te brengen. Dat zal op woensdag 26 en donderdag 27 mei gebeuren. Gedurende die twee dagen geldt er een doorgangsverbod in de straten.

Op woensdag zullen de werken voor een plaatselijke hinder zorgen. De woningen blijven bereikbaar met de auto. Op donderdag zijn de woningen enkel te voet bereikbaar, dit is nodig om het asfalt te laten afkoelen.

Nog voordat de asfalteringswerken plaatsvinden, zal de aannemer een zwarte kleeflaag op het wegdek aanbrengen. Hier mag je niet met de auto over rijden.