Mol

‘Babbelkousjes’ krijgen speltasjes om Nederlands te oefenen

Alle kinderen binnen het ‘Babbelkousje’-project hebben een speltasje gekregen van de vrijwilligers. In het tasje zit een spelletje en een lees- of zoekboek. Dit is zodat de kinderen tijdens de zomervakantie kunnen blijven oefenen op Nederlands spreken.

Tijdens de coronacrisis is de leerachterstand gegroeid. De ongelijkheid tussen leerlingen wordt daardoor extra duidelijk. Vooral anderstalige leerlingen hebben het moeilijk met de crisis. Kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar met een taalachterstand en anderstalige nieuwkomers in de lagere school kregen een speltasje. Alle leerlingen werden al aangemeld binnen het Babbelkousje-project.

Het Babbelkousje-project helpt jonge kinderen om Nederlands te spreken. Samen met vrijwilligers spelen zij spelletjes om vertrouwd te raken met de Nederlandse taal. Om de Babbelkousjes tijdens de zomervakantie toch verder te helpen heeft gemeente Mol nu de speltasjes gemaakt. In totaal heeft de gemeente een 90-tal tasjes uitgedeeld.

Ook voor de zomervakantie zoekt gemeente Mol nog vrijwilligers. Wil jij een Babbelkousje helpen om Nederlands te leren? Schrijf je dan in via samenlevingsopbouw@gemeentemol.be of 014 33 16 22.