Westerlo

Eeuwige grafconcessies in Westerlo lopen af

In Westerlo lopen de eeuwige grafconcessies op hun einde. De gemeente biedt de huidige concessiehouders van zo’n 130 graven op de verschillende begraafplaatsen de mogelijkheid om de concessie met 50 jaar te verlengen. Dit is volledig gratis.

Sinds 1971 zijn alle eeuwige concessies omgezet naar een periode van 50 jaar. Die periode loopt dit jaar af en 130 graven verliezen hun concessiehouder. De huidige concessiehouders kunnen hun concessie gratis verlengen.

Als je ervoor kiest de grafconcessie te vernieuwen, staan jij en jouw nabestaanden de volgende 50 jaar in voor het onderhoud van het graf. Tot 2072 dus.

Nog tot 1 juni 2022 kan je een aanvraag indienen bij de gemeente om de concessie te verlengen. Dat kan op afspraak bij de dienst burgerzaken. Enkel huidige concessiehouders of nabestaanden kunnen de concessie vernieuwen. De volledige lijst met graven vind je hier.

Als iemand de concessie niet verlengt, komt het graf in het bezit van de gemeente. Ze kan beslissen om het graf verder te onderhouden, te restaureren of te laten verwijderen.