Olen

Gezocht: ontwerper voor nieuw administratief centrum in Olen

Gemeente Olen is op zoek naar een ontwerper voor het nieuw administratief centrum. De bouw van het nieuwe centrum is deel van het meerjarenplan 2020-2025. Op de gemeenteraad afgelopen woensdag, is het groen licht gegeven voor de realisatie van het project.

Het administratief centrum moet alle diensten verzamelen op één plaats. Het nieuwe gebouw zal naast de kerk van O.L.V-Olen komen. Die kerk wordt nu gerenoveerd en gekoppeld aan een nieuwbouwproject. De pastorie zal gesloopt worden. De werken zullen de begraafplaats niet verstoren, er komt een groene afscherming om de rust te garanderen.

‘Het doel van het nieuwe gebouw bestaat er niet in om een indrukwekkend bouwproject te realiseren, maar wel om een laagdrempelig, duurzaam en efficiënt administratief centrum te realiseren’, vertelt burgemeester Seppe Bouquillon. ‘Het gebouw moet ertoe bijdragen dat de interne samenwerking geoptimaliseerd wordt vanuit het idee dat dit de hulp- en dienstverlening en dus de inwoners ten goede komt. We willen een eigentijdse en laagdrempelige ontmoetingsplaats aanbieden, nabij en op maat van onze inwoners. Door deze centrale ontmoetingsplaats te creëren moeten inwoners zich niet meer afvragen waar ze moeten zijn. Ze krijgen op één locatie meteen een antwoord op al hun vragen.’

De nieuwe ontwerper zal wel met een aantal dingen rekening moeten houden. Zo moet het gebouw de organisatiewaarden weerspiegelen. Bepaalde delen van het gebouw moeten ook meervoudig en flexibel zijn in gebruik. Dat wil zeggen dat vergaderruimtes na de werkuren ook andere functies moeten kunnen hebben. Daarnaast hecht het gemeentebestuur ook veel belang aan inclusie. Het gebouw moet voor iedereen toegankelijk en duidelijk zijn.

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 8 juni kandidaat stellen via e-tendering.