Mol

Heilig Hartziekenhuis als eerste automatische toegangscontrole voor bezoekers en patiënten

Sinds donderdag heeft het Heilig Hartziekenhuis in Mol een geïntegreerde automatische toegangscontrole voor patiënten en bezoekers. Het ziekenhuis is daarmee de eerste in de regio.

Sinds midden maart staan er toegangspoortjes in de inkomhal. Die treden donderdag in werking. De poortjes zullen bij binnenkomst checken op het dragen van een mondmasker en zullen je temperatuur meten. Om binnen te geraken zal je een toegangscode nodig hebben. Voor patiënten is dat de code die op de klever staat die ze aan het onthaal krijgen.

Patiënten die meermaals per week naar het ziekenhuis moeten komen, krijgen bij aanvang van hun traject een code. Die is geldig gedurende de hele behandeling.

Bezoek is op dit moment alleen in uitzonderlijke gevallen toegestaan en met toestemming van de arts. Het ziekenhuis voorziet bezoekerspassen hiervoor. Bekijk eerst of het toegelaten is om de patiënt te bezoeken. Als er in de toekomst een soepelere bezoekregeling mogelijk is, zal het ziekenhuis de toegangscontrole aanpassen.

Personen die niet in het ziekenhuis moeten zijn, zullen de poortjes niet kunnen passeren. Zij worden naar de uitgang verwezen. Om de omschakeling zo vlot mogelijk te laten verlopen, zullen er de eerste weken nog begeleiders aanwezig zijn om de patiënten en bezoekers te helpen indien nodig.