Geel

Hoop voor een evenementenzomer in Geel

Er is hoop voor een evenementenzomer in Geel, dat werd maandagavond op de gemeenteraad in Geel verteld na een interpellatie van raadslid Noël Devos (Brugpartij). Hij vroeg een stand van zaken over de evenementen die deze zomer al dan niet kunnen plaatsvinden.

Eén van de vragen van het raadslid ging over het EK voetbal, dat over vijf weken al begint. Traditioneel worden er over Geel verschillende grote schermen opgesteld om samen naar de wedstrijden van de Rode Duivels te kijken. Dit zal hoogstwaarschijnlijk niet kunnen doorgaan.

Ook Geel Zomert was één van de evenementen die Devos aanhaalde. De artiesten van vorig jaar zijn, na de afschaffing, doorgeschoven naar dit jaar. Schepen van stadsanimatie en evenementen Nadine Laeremans (CD&V) liet weten dat deze artiesten nog kunnen doorgeschoven worden naar 2022, al hoopt ze ten zeerste dat het niet nodig zal zijn.

Als Geel Zomert dit jaar zou plaatsvinden, weet men nog niet wanneer. De kans is groot dat het verzet wordt naar augustus. Schepen Laeremans vertelde dat ook het financiële plaatje moet kloppen. Een evenement waar maar 200 mensen mogen samenkomen, zal niet rendabel zijn.

De schepenen wachten het overleg van 11 mei af voordat ze een definitieve beslissing maken. ‘We zijn er wel klaar voor, we kunnen heel snel schakelen eens we een groen licht krijgen’, vertelt schepen van economie Tom Corstjens (N-VA)

De 11 juliviering, de boekenmarkt en kunstenmarkt zullen dit jaar waarschijnlijk niet doorgaan, maar Stad geel komt wel alternatieven om kleinschaligere dingen te organiseren. Zo heeft Open Doek een app ontwikkeld om naar verhalen te luisteren tijdens het wandelen.  Er zal ook een interactief spel ontwikkeld worden om de wandelingen en fietstochten nog wat interessanter te maken.