Kasterlee

IDAHOT: SMIK kleurt PAARS

Schepen van Welzijn Sumati Adriaensen, schepen van Onderwijs Walter van Baelen, directeur van SMIK Els Goris, burgemeester Ward Kennes en adjunct directeur van SMIK Griet Paulussen delen Paars-bandjes uit aan de leerlingen.

Middelbare school SMIK in Kasterlee neemt deel aan de actie ter ere van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Over de hele wereld zijn er vandaag verschillende acties om de LGBTQ+-gemeenschap te steunen.

De PAARS-actie is in 2010 gestart nadat een aantal LGBTQ+-jongeren die gepest werden, zelfmoord pleegden in de VS. Tijdens de actie wordt opgeroepen om in regenboogkleuren of in het paars naar buiten te komen, te gaan werken of naar school te gaan.

Paars is één van de kleuren in de regenboogvlag, de vlag die universeel de LGBTQ+-gemeenschap vertegenwoordigd. De paarse strook staat voor de kracht en moed die je nodig hebt om jezelf te zijn. Sinds 2010 zijn er elk jaar steeds meer mensen en landen die meedoen met de actie.

Schepen van Welzijn Sumati Adriaensen en burgermeester Ward Kennes hangen de regenboogvlag op aan het gemeentehuis in Kasterlee.

‘Je zou denken dat in 2021 iedereen kan en mag zijn hoe zij zich voelen. We merken spijtig genoeg dat dit niet zo is. Door het SMIK educatief materiaal aan te bieden geven we hen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier het LGBT+-thema bespreekbaar te maken en onverdraagzaamheid de wereld uit te helpen,’ zegt schepen van Welzijn Sumati Adriaensen.

SMIK doet mee aan de sensibiliseringscampagne om meer verdraagzaamheid te creëren voor LGBTQ+-jongeren. Naast de paarse campagne, waarin iedereen zo paars mogelijk naar school komt, is er ook een gratis lessen- en campagnepakket voorzien. Dit dankzij de financiële steun van Huis van het Kind Kasterlee.

Naast SMIK doet ook Gemeente Kasterlee mee met de PAARS-campagne. Zo hangt er aan het gemeentehuis een regenboogvlag.