Kasterlee

IJsboerke steunt Rode Duivels op het EK met driekleurijsjes

IJsboerke uit Tielen, in Kasterlee, lanceert driekleurijsjes om de Rode Duivels te steunen op het EK Voetbal. Dat gaat over enkele weken van start. IJsboerke is al drie jaar de partner van Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Het ijsje kreeg de naam ‘De Tricolore’. Het is een vruchtenijsje in de drie nationale kleuren. Elke kleur heeft ook een eigen smaak. Zo kreeg het zwarte stukje een colasmaak, het gele is een citroensmaak en het rode is aardbei. ‘Het is een vruchtenijsje gebaseerd op water’, zegt Anke Frenken van IJsboerke. ‘Het is geen echt waterijsje, maar heeft eerder een sorbetachtige structuur. De aroma’s zijn volledig natuurlijk. Het ijsje is gezoet met appelconcentraat.’

Op de dozen en verpakkingen staan de foto’s van onze Rode Duivels samen met het logo van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Sinds dit jaar vind je ook dozen met foto’s van de Red Flames, de vrouwelijke voetbalploeg.

‘Ons mannenteam doet het heel goed en we zijn heel trots dat zij het zo goed gedaan hebben in de toernooien van de voorbije jaren. Maar de Red Flames verdienen ons zeker ook als supporter’, aldus Frencken. ‘Het damesteam verdient ook aandacht voor het mooie voetbal dat ze spelen. Zeker met het EK van 2022 in het vooruitzicht, vonden we dat het een ijsje voor zowel de Rode Duivels als de Red Flames moest zijn om beide nationale teams te ondersteunen.’

Je kan de ijsjes vinden in de diepvriesafdelingen van supermarkten. Daarnaast kan je ze ook krijgen in kiosken. Zo kan je ze bijvoorbeeld afzonderlijk kopen op toeristische plekken.