Kasterlee

Kasterlee stelt troostplekken voor

Gemeente Kasterlee heeft in de drie deelgemeenten een ‘troostplek’ geplaatst. Concreet kan je ze in Kasterlee centrum vinden bij de Rielenkapel. In Lichtaart kan je het plekje vinden achter woonzorgcentrum Witte Bergen en in Tielen kan je terecht aan het Sint-Jozefkapelletje in de Spoorwegstraat.

Een troostplek is een stukje groen waar je troost kan vinden. Zo staat er een paneel met een inspirerend gedichtje. In het najaar kan je er bloembollen planten als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. Wanneer de bloemen in het voorjaar in bloei staan, kan je er je dierbaren herdenken.

De troostplekken zijn ontwikkeld in samenwerking met FERM Vlaanderen. Het past binnen het project ‘PlantTroost’. In deze vreemde periode is het extra moeilijk om een verlies te verwerken of afscheid te nemen van een geliefde. Troost is belangrijk, maar het is heel moeilijk om troost te geven of te krijgen als je elkaar niet mag knuffelen of zelfs niet in het echt kan zien. FERM Vlaanderen wil de mensen die het nodig hebben, helpen troost te vinden.

Iedereen, ongeacht geloof of herkomst, kan terecht op de troostplekjes.