Geel

Kerkenplan in Geel zit op schema

Het kerkenplan in Geel zit op schema, dat bevestigde schepen van patrimonium Ben Van Looveren (CD&V) maandagavond op de gemeenteraad. De stand van zaken kwam er na een interpellatie van gemeenteraadslid Dirk Kennis (Brugpartij).

Stad Geel wil vier kerken op het grondgebied een nieuwe bestemming geven. Concreet gaat het om de kerken in Stelen, Punt, Holven en Winkelomheide.

De eerste kerk die een herbestemming kreeg is de kerk in Stelen. Daar zal een turnzaal en refter voor de school komen. Daarnaast zal er ook een gemeenschapsruimte voorzien zijn voor het parochieteam. Vorig jaar is dat plan al goedgekeurd. Op dit moment is er een werkgroep een financieel plan aan het opstellen en het geld ook aan samenrapen om aan de werken te beginnen. De schepen vertelde dat het heel moeilijk is om een exacte timing te geven wanneer de werken in de kerk kunnen starten.

Voor de kerk in Punt zal er dit jaar nog een studie starten naar de beste nieuwe functie voor die kerk. Over een maand is er hiervoor een eerste vergadering. De kerken in Holven en Winkelomheide zijn respectievelijk voorzien te starten in 2023 en 2025.