Geel

Kinderen kregen inspraak in inrichting H. Hartplein Winkelomheide

Afgelopen woensdag mochten de kinderen, die in de buurt van het Heilig Hartplein in Winkelomheide wonen, mee bepalen welke speeltoestellen op hun speelplein komen. De stad organiseerde daarvoor een coronaproof participatiemoment.

Tijdens het participatiemoment konden de kinderen aangeven welke speel- of ontmoetingselementen zij graag op hun pleintje wilden. Ze kregen daarvoor een plattegrond waarop ze zelf elementen konden plakken.

Het Heilig Hartplein in Winkelomheide zal een groen plein zijn met ruimte voor avontuurlijke speelelementen. Ondertussen heeft de groendienst van de stad een eerste ontwerp klaar. Hierbij heeft de stad rekening gehouden met de aanbevelingen voor een kindvriendelijke stad.

De stad verwerkt nu de resultaten en zal een voorstel uitwerken. Daarna zal ze opnieuw de mening van de buurtbewoners vragen.

In totaal kan je in Geel 38 speelpleinen vinden. Bij elk nieuw speelplein betrekt de stad de buurtbewoners. Zij kunnen aangeven wat ze anders willen of wat er ontbreekt. Daarnaast kijkt de stad ook naar nabijgelegen speelpleinen en probeert die aan te vullen.