Laakdal

Laakdal heeft nieuw erkenningsreglement voor verenigingen

Laakdal heeft een nieuw erkenningsreglement voor verenigingen. Het reglement werd in december 2020 al goedgekeurd door de gemeenteraad. Het document moet het duidelijker maken wanneer een club voldoet aan de voorwaarden om een vereniging te worden.

Vroeger had elke adviesraad eigen voorwaarden voor de benoeming tot vereniging. De voorwaarden om een sportvereniging te worden, waren dus anders dan die om een jeugdvereniging te worden. Het nieuwe reglement verzamelt alle voorwaarden onder één koepel.

Als een groep een officiële erkenning als vereniging krijgt, kan ze onder andere gebruik maken van gemeentelijke uitleenmaterialen en heeft ze recht op subsidies. Het nieuwe reglement en aanvraagformulier kan je vinden op de website.