Geel

Nog geen zekerheid over bijkomende financiële steun voor Geelse verenigingen

Stad Geel kan nog niet met zekerheid zeggen of verenigingen ook dit jaar extra financiële steun zullen krijgen vanuit de stad. In 2020 kregen zij vanuit de Vlaamse of gemeentelijke overheid een subsidie om de coronacrisis door te komen. Of dit in 2021 ook het geval zal zijn is nog niet zeker.

De Vlaamse overheid schreef vorig jaar een subsidie uit voor de verenigingen die door de crisis zware verliezen geleden. Stad Geel heeft dit geld verdeeld onder de Geelse sport-, jeugd-, cultuur- en seniorenverenigingen. Het is nog niet duidelijk of de overheid dit jaar opnieuw een dergelijke subsidie uitschrijft.

De stad zelf heeft vorig jaar ook hun eigen subsidies zodanig aangepast dat alles opnieuw verdeeld kon worden. De reglementen werden tijdelijk herwerkt om toch de verenigingen een financiële steun te geven. Het stadsbestuur is druk bezig om te onderzoeken in hoeverre ze dit ook dit jaar kunnen doen.

Daarnaast heeft Stad Geel vorig jaar zelf ook geld vrijgemaakt om verenigingen te steunen die niet in aanmerkingen komen voor de gebruikelijke subsidies, zoals de parochiezalen en Rode Kruis. Ook bij deze financiële steun is het nog niet zeker of die dit jaar ook zal uitgeschreven worden. Het zal afhangen van verschillende factoren.