Mol

Openbaar onderzoek naar rioleringsproject en heraanleg van straten in Sluis

Tussen donderdag 20 mei en vrijdag 18 juni loopt er een openbaar onderzoek naar het rioleringsproject en de heraanleg van bepaalde straten in Sluis, in Mol. Concreet gaat het om de Diepestraat, Hooibergen en Sint-Bernardusstraat.

De gemeente wil de verkeersveiligheid in de straten verhogen door smallere rijbanen en haakse, compacte kruispunten aan te leggen. Daarnaast zullen er ook aan beide kanten van de weg voetpaden en parkeermogelijkheden voorzien worden. Gemeente Mol zal in de Sint-Bernardusstraat ook éénrichtingsverkeer instellen.

In het najaar van 2018 werd het voorontwerp al voorgesteld aan de bevolking. Er werd toen een groot draagvlak vastgesteld. Ondertussen is het studiebureau aan de slag gegaan met het uitwerken van de technische ontwerpen.

De gemeente heeft nu een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. In afwachting van die vergunning loopt er ook een openbaar onderzoek zodat iedereen de finale ontwerpplannen kan raadplegen. Indien nodig kan je hier ook opmerkingen over indienen.

Naast het openbaar onderzoek heeft gemeente Mol ook adviezen en evaluaties van verschillende instanties gevraagd. Op basis van de adviezen, evaluatie en eventuele bezwaarschriften zal het college van burgemeester en schepenen al dan niet de vergunning geven om de werken te beginnen.

Het openbaar onderzoek loopt nog tot 18 juni. Iedereen kan het volledige dossier raadplegen. Via de website kan je zoeken naar dossier OMV_2020118368