LaakdalMeerhout

Parochies Meerhout en Laakdal bereiden zich voor op versoepelingen

De parochies van Meerhout-Laakdal laten zich niet indommelen door de corona-beperkingen. Dat laat de Pastorale Eenheid van Meerhout-Laakdal weten. Ze bereiden zich stilaan voor op een heropening.

De laatste maanden heeft de Pastorale Eenheid een uitgebreid digitaal aanbod voor jong en oud aangeboden. Zo waren er online vieringen, bezinningen en catechesesamenkomsten, maar ook filmavonden en quizzen. Daarnaast organiseerde de kerken ook veilige fysieke momenten. Dit gebeurde per gezinsbubbel.

Vanaf 12 juni kunnen de parochies versoepelen. De parochies maken zich daarom klaar om de kerken en het gemeenschapsleven weer op te starten. Zo zullen toekomstige communicanten en vormelingen met voorrang in de kerk kunnen. De communies en vormsels zijn uitgesteld tot na de zomervakantie, maar de Kerk wil hen al voorbereiden.

De parochies vragen ook families om namen door te geven van mensen die overleden zijn tijdens de crisis. Ze verzamelen alle namen in een ‘troostboek’. Op 3 en 4 juli zullen de namen in alle kerken in Meerhout-Laakdal uitgesproken worden. Daarnaast zal de kerk voor hen een kaars branden en bidden. De Kerk ontwikkelt ook een herdenkingskader met alle namen. Na de pandemie zal de Parochie die in elke kerk bij het Mariabeeld plaatsen. Namen van een overleden familielid kan doorgegeven worden via parochies.laakdal@gmail.com of parochiesmeerhout@gmail.com.

De Orde der Norbertijnen bestaat dit jaar 900 jaar. De Pastorale Eenheid van de Heilige Norbertus wil dat de komende weken uitgebreid vieren. Zo zullen op 30 juni de ere-gedeputeerde Ludo Helsen en abt Marc Fierens spreken in de kerk van Veerle-Heide. Zij vertellen over het engagement van de norbertijnen in de Zuidkempense parochies. Ook in de zomer zullen er activiteiten zijn om het jubileum te vieren. Zo lopen er tentoonstellingen in verschillende kerken in Vorst en Veerle.