DesselGeelKasterlee

Rook- en vuurverbod opgeheven, maar voorzichtigheid blijft aangeraden

De gouverneur van provincie Antwerpen, Cathy Berx, heeft het rook- en vuurverbod in natuurgebieden opgeheven. Ze roept wel op om ten allen tijden voorzichtig te blijven. Er blijft een verhoogd risico op brand in natuurgebieden.

In de gehele provincie gelde er sinds 24 april Code Oranje omwille van een zeer hoog brandgevaar in de natuur- en heidegebieden en bossen. Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) schakelt vanaf vandaag terug over naar Code Geel, daarmee is het rook- en vuurverbod opgeheven.

In Code Geel is er nog steeds brandgevaar, het is dus opletten geblazen. De natuur is nog steeds te droog waardoor er risico is op een brand.

‘Het blijft ten zeerste aangewezen om in bossen, natuur- en heidegebieden steeds de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen met betrekking tot alles wat vuur kan veroorzaken’, zegt gouverneur Cathy Berx. ‘Er blijft een verhoogd risico op brand in natuurgebieden en elders.  Blijf daarom altijd waakzaam en voorzichtig, en mijd alles wat vuur kan veroorzaken in het bijzonder in of nabij bos-, heide- en natuurgebied,  zoals sigaretten, smeulende assen, kampeervuurtjes, maar ook open vuurkorven in het bijzonder nabij bossen, natuur- en heidegebied.’