GeelKasterleeLaakdal

Rustig studeren in verschillende gemeenten

Met de examens voor de deur stellen verschillende gemeenten de deuren van openbare plaatsen open voor studenten. In coronatijden is het niet altijd gemakkelijk om een stille kamer te vinden om te studeren. Hieronder kan je alle plaatsen vinden per gemeente, waar je in alle rust kan studeren. Je moet overal een plaatsje reserveren en uiteraard gelden op alle plaatsen de coronaregels.

Geel

In de bib van Geel kan je elke dag tussen 7 en 22 uur terecht om te studeren. Reserveren kan via het online formulier.

Kasterlee

Tussen donderdag 27 mei en vrijdag 25 juni kan je in het OC in Kasterlee in stilte studeren. Elke weekdag kan je er tussen 8 en 19 uur terecht in de foyer. Ook in het OC gelden uiteraard de coronaregels. Zo moet je een mondmasker dragen, ook als je aan tafel zit, en moet je ten allen tijden de afstand bewaren.

Om in het OC Kasterlee terecht te kunnen, kan je reserveren via dit e-formulier.

Mol

Mol stelt Jeugdhuis Tydeeh en de bibliotheek ter beschikking van studenten. Vanaf dinsdag 25 mei kan je er elke weekdag terecht tussen 9 en 17 uur. Je kan je plekje reserveren bij Bas Wouters.

En ook in de bibliotheek van Mol kan je terecht om te studeren. De gemeente heeft daar enkele plaatsen voorzien, al zijn die niet voorbehouden voor studenten.

Westerlo

In westerlo kan je terecht in de abdij van Tongerlo. Dat kan vanaf dinsdag 25 mei elke weekdag tussen 8u30 en 21u30 in zaal Schaapskooi. In de abdij is het niet toegelaten om te eten, je mag wel een flesje water op je tafel hebben staan. Reserveren kan via Kees.van.heijst@tongerlo.org.

Laakdal

Gemeente Laakdal zet de deuren van het Blokpunt van ’t Fortun open. In januari deed de gemeente dat al eens, en na een positieve evaluatie is het nu tijd voor de tweede editie. In ’t Fortun zijn een 20-tal plaatsen voor studenten. Je kan er elke dag terecht tussen 8 en 22 uur behalve op dinsdag. Op dinsdag kan je enkel tussen 8 en 12 uur in ’t Fortun terecht. Op woensdag is de zaal gesloten.  Je moet wel reserveren via de website.

Meerhout

Nog tot 30 juni kan je elke weekdag en zaterdag terecht in de vergaderzaal van de bib in Meerhout. Van maandag tot donderdag is dat tussen 9 en 20 uur. Vrijdag en zaterdag kan je tussen 9 en 12 uur terecht in de bib. Om zeker een plekje te hebben, bel je best naar 014 30 37 71. De jeugdraad voorziet vers fruit voor alle studenten.