Geel

Stad Geel en Te Gek!? lanceren ‘Kleine Helden’-campagne

Stad Geel en Te Gek!? hebben maandagochtend de nieuwe campagne ‘Kleine Helden’ voorgesteld. Met deze campagne willen de stad en Te Gek!? alle inwoners van Geel aanmoedigen om hun ‘kleine helden’ even in de kijker te zetten.

De ‘Kleine Helden’-campagne werd voorgesteld in de Sint Dimpnakerk in Geel. Ze bestaat uit een lied en een postkaartenactie. Met deze actie willen Stad Geel en Te Gek!? alle burgers oproepen om die ene persoon, of paar personen, die jou geholpen hebben even in de bloementjes te zetten.

‘Toevallig lag de focus van Gheelamania in 2020 al op de geestelijke gezondheidszorg, de zorgsector en op onze zorgtehuizen. Door de pandemie was het item plots actueler dan ooit’, vertelt schepen van evenementen en stadsanimatie Nadine Laeremans (CD&V). ‘De samenwerking met Te Gek!? hadden we al opgestart. We wilden het lied in 2020 lanceren, maar we nemen nu, in 2021, de tijd om een heel jaar die Kleine Helden te eren. De Kleine Helden maken deze zware periode net iets dragelijker. We hopen dat heel Geel en iedereen die volgend jaar naar Gheelamania komt, het lied van de kleine helden kan meezingen. Daarnaast hopen we ook van harte dat er heel wat kleine helden bedankt worden voor het kleine gebaar dat ze voor andere mensen doen.’

Kleine Helden – Lied

Componist Sam Gevers en schrijver Dirk Kennis hebben samen het ‘Kleine Helden’ – lied geschreven, nog voor dat de coronacrisis uitbrak. Samen met zangeres Lotte Stevens en pianist Jef Neve hebben ze het nummer volledig uitgewerkt. Je kan het nieuwe ‘Kleine Helden’ – lied hier beluisteren.

Tom Kestens, Lotte Stevens, Wouter Barlaen en Sam Gevers brachten het Kleine Helden-lied live

Naast het lied is ook de postkaartenactie maandagochtend gelanceerd. Via de website kunnen alle Gelenaars hun eigen kleine helden bedanken. De Dienst Toerisme en Stadsanimatie schrijven alle boodschappen met de hand op een postkaart en sturen die op.

Het initiatief in onderdeel van de opbouw naar de Dimpnadagen, die maandag van start moesten gaan. Voor het tweede jaar op rij zijn die Dimpnadagen uitgesteld. Met deze actie is het aftellen naar de Dimpnadagen in 2022 officieel gestart. Het vijfjaarlijkse volksfeest zal tussen 15 mei en 5 juni 2022 plaatsvinden.