Mol

Stichting Lokaal Fonds investeert 60.000 euro in 33 projecten

De Molse afdeling van de Stichting Lokaal Fonds zal 33 projecten steunen om Mol nog mooier te maken. Ze maakt daar 60.832 euro voor vrij. In november 2020 riep de Stichting om op projecten in te dienen met het centrale thema ‘Maak Mol nog Mooier’. In totaal werden er 45 mogelijke projecten ingediend. Een speciale commissie beoordeelde elk project en toetste het af aan verschillende vooraf bepaalde criteria.  

33 van de 45 ingediende projecten kunnen nu op financiële steun rekenen van het Stichting Lokaal Fonds. Elk project kan maximum 2.500 euro krijgen voor de realisatie. Die 2.500 euro is maximum 70% van de totale kost van het project.

Ondertussen zijn er al twee projecten gerealiseerd. Eén daarvan is de Relaxkamer in het Heilig Hartziekenhuis in Mol. Een aparte kamer om de zorgmedewerkers in het ziekenhuis een moment van rust te geven tijdens deze aanhoudende coronacrisis.

Het tweede project dat al gerealiseerd is, is een debat over patiënt- en familiegerichte zorg in tijden van corona, georganiseerd door Âmeluna. ‘Er zijn voor elkaar, gezien en gehoord worden en de mens achter de patiënt blijven zien, zijn van cruciaal belang. De kracht vinden voor herstel én zorg draaglijk houden, dat doen we samen’, aldus Lieke Stouthard van Âmeluna vzw.

De volledige lijst met goedgekeurde projecten kan je vinden op de website.