Mol

Stilstaan- en parkeerverbod rond Millekemol

Vanaf maandag 3 mei geldt er rond de school Millekemol een stilstaan- en parkeerverbod om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het is een testproject zodat ouders, schoolmedewerkers en buurtbewoners de nieuwe regels kunnen evalueren.

Concreet geldt het verbod vanaf het Lindeplein tot aan de fietsingang in de St.–Odrastraat en enkel tijdens de drukke momenten op schooldagen. Dat is op maandag tot en met vrijdag tussen 8u20 en  8u45 en tussen 15u20 en 15u45. Op woensdag geldt het verbod tussen 8u20 en 8u45 en tussen 11u50 en 12u15.

Ouders die hun kinderen komen afzetten of ophalen kunnen hun auto parkeren op het Lindeplein. Het gemeentebestuur roept alle ouders op om zich hier ook aan te houden en kinderen het laatste stuk te voet naar school te laten gaan.

Het proefproject loopt tot 1 juli. In juni zullen de buurtbewoners, de school en de ouders hun mening kunnen geven. Na de test beslist de gemeenteraad of het ook een permanent stilstaan- en parkeerverbod wordt.