Olen

Vanaf 10 mei: vernieuwing voetpaden in Witgoor

Vanaf 10 mei starten de opbraak- en heraanlegwerken van de voetpaden in Witgoor in Olen. Het gemeentebestuur in Olen wil met deze werken ervoor zorgen dat de voetpaden toegankelijker worden. De voetpaden zijn nu in slechte staat door de ouderdom en het duwende effect van boomwortels. Olen zal de paden ook verbreden.

Gemeente Olen wil daarnaast ook het openbaar domein beter aanpassen aan de huidige weersomstandigheden. Ze gaat een deel van de voetpaden ontharden waardoor het regenwater sneller de grond kan insijpelen. Daarnaast wil de gemeente extra vergroening plaatsen in de woonwijk dat zal zorgen voor meer natuurelementen, zuurstof en verkoeling.

Concreet zullen de werken doorgaan in drie zones. Vanaf het kruispunt met Meirenstraat tot Witgoor 54 aan de kant met even huisnummers. Daar zal het voetpad opengebroken worden en omgevormd tot een groenzone. Die zal aangeplant worden met bodembedekkers of laag struikgewas. Bestaande opritten worden heraangelegd met nieuwe betonklinkers.

De tweede zone loopt vanaf het kruispunt met Meirenstraat tot de bocht aan Witgoor 39 aan de kant met oneven huisnummers. Daar wordt het voetpad opengebroken en heraangelegd met betonklinkers. Het voetpad zal ook 30 centimeter breder worden. Ook hier zullen de opritten een opfrisbeurt krijgen met nieuwe betonklinkers.

De laatste zone loopt vanaf het Dolomietpaadje achter Witgoor 16 tot en met Witgoor 28. Dat krijgt een opfrisbeurt met grasdals om het beter te doen aansluiten aan het grasveld.

Over het algemeen zal de hinder beperkt blijven. De arbeiders zullen een deel van de rijweg afsluiten om veilig te kunnen werken. Bewoners kunnen passeren. De werken duren een kleine maand. De aanplanting van het nieuwe groen is afhankelijk van de weersomstandigheden.