Mol

Verplicht reserveren voor skatepark en sportbox in Mol

Gedurende de hele maand mei moet je reserveren om op het skatepark of in de sportbox te geraken. De laatste dagen kreeg het gemeentebestuur regelmatig meldingen dat de coronamaatregelen niet nageleefd worden. Gemeente Mol komt nu met nieuwe regels om ervoor te zorgen dat ze het skatepark niet moet sluiten.

Naast de verplichte reservering zullen ook de openingsuren van het skatepark en de sportbox aangepast worden. Zo zal je enkel nog op woensdag, zaterdag en zondag in het skatepark of de sportbox komen. Je kan bij online reservatie kiezen tussen twee tijdsblokken: 12u tot 14u45 of 15u tot 17u45. Per tijdsblok kunnen er 20 skaters inschrijven, voor de sportbox ligt het maximum inschrijvingen op 10. Als er nog plaats is in een tijdsblok kan je ook ter plekke inschrijven.

Als je je wil inschrijven voor een tijdsblok kan dat tot 16u de dag ervoor. Voor een plekje in het weekend, moet je je voor 12 uur op vrijdag inschrijven. Deze nieuwe regels komen bij op de al bestaande regels.

Fietsen zijn niet meer toegelaten op het skatepark of in de sportbox. Dit om goed het overzicht te kunnen bewaren. Er zal een fietsenstalling geïnstalleerd worden buiten het skatepark.