Laakdal

Verse producten uit de buurt verzameld in ’t Fortun Laakdal

Vanaf nu kan je elke dinsdag terecht bij ’t Fortun om je verse producten uit de korte keten op te halen. Dat kan echter alleen als je er besteld hebt.

BuurNatuur, zo heet het project. Samen met haar man maakt Kristien Maes het gemakkelijker om lokaal en gezond te eten. Ze halen de producten op bij boeren en producenten in de streek en verzamelen ze allemaal op één punt.

‘We staan zelf al jaren achter het idee van de korte keten: We kweken ook zelf onze groenten en we kopen zo veel mogelijk lokaal’, zegt Kristien Maes van BuurNatuur. ‘We vinden het belangrijk om die boodschap van korte keten en duurzaamheid uit te dragen en we willen het makkelijker maken voor mensen om dat ook te doen. Niet iedereen heeft de tijd, of wil er tijd voor maken, om bij de verschillende boeren zelf producten te gaan halen. Als ze het dan gewoon kunnen bestellen en op één punt afhalen, wordt het toch net iets gemakkelijker.’

Concreet kan je er alle soorten vers voedsel krijgen. ‘Dat gaat van groenten, fruit, zuivelproducten, vlees, maar ook vleesvervangers, een beetje brood en ook bereidingen. Daarmee bedoelen we bereide gerechten, maar ook dingen als confituur en pasta.’ BuurNatuur bied ook verpakkingsloze producten aan om ervoor te zorgen dat er geen onnodig plastic of papier gebruikt moet worden.

Je kan elke week tot zondag bestellen om dinsdag alles op te halen tussen 16 en 19 uur. De organisatoren werken ook met een thuisleveringssysteem. Bestellen kan via de website.