Geel

Vier leerlingen Sint Aloysius Geel vallen in de prijzen bij Kangoeroewedstrijd

Een fiere directeur Gilberte Peeters met Siebe De Boeck, Briek Mertens, Stan Claes, Jannika Burm, directieleden Kristien Boonen en Nick Moubax, ICT-verantwoordelijke Jan Pluym en leerkracht Marisa Marcheschi.

Vier leerlingen uit de eerste graad van het Sint Aloysius in Geel hebben een prijs gewonnen in de jaarlijkse Kangoeroewedstrijd. Dat is een wiskundewedstrijd voor leerlingen tot en met de eerste graad middelbare school. In totaal deden er meer dan 93 000 leerlingen mee met de wedstrijd.

De Kangoeroewedstrijd is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Leerlingen uit de lagere school en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs kunnen hieraan meedoen. De deelnemers worden onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen en krijgen een test op basis van wat zij zouden moeten kennen.

Leerling Stan Claes, uit het tweede jaar Grieks Latijn, won de hoofdprijs. Hij mag een helikoptervlucht maken. Daarnaast zijn ook Siebe De Boeck, uit het tweede jaar Moderne Talen en Wetenschappen, Jannika Burm uit 2 Grieks Latijn en Briek Merkens uit 2 STEM laureaten. Zij scoorden bij de top van provincie Antwerpen.