Kasterlee

Vraag je speelstraat aan in Kasterlee

In juli en augustus kan je van je straat een tijdelijke speelstraat maken. Op bepaalde uren van de dag is er dan geen verkeer toegelaten in de straat. Zo kunnen de kinderen in de straat zonder gevaar op straat spelen. Je kan een speelstraat aanvragen tot drie weken voor de start van de speelstraat.

Om een speelstraat aan te vragen moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet er in de straat een snelheidsbeperking zijn van maximum 50 km per uur en moet ze voornamelijk een woonfunctie hebben. Er mag dus bijna geen zwaar of openbaar vervoer door je straat rijden. Daarnaast moet ook de meerderheid van de bewoners van de straat akkoord zijn en bereid zijn om het straatreglement na te leven. Voor elke straat moet er minstens één verantwoordelijke zijn.

Als je een speelstraat hebt, kan je tijdens die uren een speelbox, grote spelen of een set mini verkeersborden uitlenen bij de gemeente. Dat kan je aanvragen via de bibliotheek ten laatste 14 dagen voor de start van de speelstraat.

Door de huidige coronacrisis moet je niet langer een document met handtekeningen van 2/3 bewoners van je straat bij je aanvraag bijvoegen. In plaats daarvan mag je van de gemeente het akkoord van je buren verzamelen via e-mail en screenshots daarvan bij je aanvraag voegen.