Geel

Week van de korte keten: ontdek de korte ketens in Geel

Van 15 tot 23 mei is het week van de korte keten. In heel Vlaanderen kan je dan de korte ketens ontdekken. Verschillende organisaties en producenten tonen tijdens die week hoe zij hun producten recht van bij de boer halen.

Een korte keten is een handelsmanier waarbij er een rechtstreekse band is tussen de boer en de koper. Zo kan de landbouwer zijn prijs, productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Daarbij heeft het als consument ook voordelen. Zo krijg je kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer, zonder voedselkilometers of verpakkingsmateriaal.

In Geel kan je deze korte ketens ontdekken in een leuke fietstocht. Vier studenten biotechnologie aan Thomas More Geel hebben samen met KWB Holven twee fietstochten ontwikkeld langs de verschillende korte ketens in Geel. Elke fietstocht is zo’n 25 kilometer lang. De brochure met de routes kan je bij de dienst toerisme en stadsanimatie krijgen.