Geel

Ziekenhuis Geel wint Zorginnovatie van het Jaar

Het ziekenhuis van Geel heeft de Zorginnovatie van het Jaar van ZORG Magazine gewonnen. Dokters Matthias Mergeay, Luc Janssen en Michiel Stiers kregen de award voor hun beademingstoestel dat vier patiënten in één keer kan beademen.

Met hun beademingstoestel halen de dokters een wereldprimeur binnen. Aan het begin van de coronacrisis werd al snel duidelijk dat beademingstoestellen heel hard nodig zouden zijn. Dokters Mergeay, Janssen en Stiers kwamen met een idee om een toestel te ontwikkelen dat meerdere mensen per keer kan beademen. Het theoretisch concept wordt sinds kort ook getest op proefdieren.

Het is niet de eerste keer dat de dokters lof krijgen voor hun beademingstoestel. Ze kregen eerder al een ereplaats in de top drie van de award Intern Project van het Jaar en eindigden al op de tweede plaats bij de NIAZ Jaarprijs.