Mol

Zoom 18/25 helpt jongeren door de crisis

De sociale dienst van gemeente Mol heeft een maatregel voorgesteld om jongeren die getroffen zijn door de crisis een duwtje in de rug te geven. Concreet gaat het over jongeren tussen de leeftijd van 18 en 25 jaar.

De federale regering heeft zo’n 24 miljoen euro vrijgemaakt om de jongeren te helpen. Met dat geld heeft de sociale dienst van Mol nu ‘Zoom 8/25’ opgestart. Die maatregel is gemaakt voor jongeren die het financieel moeilijk hebben door de coronacrisis. De maatregel ‘Zoom 18/25’ is nog tot eind dit jaar beschikbaar.

Alle jongeren tussen 18 en 25 jaar komen in aanmerking om gebruik te maken van de Zoom 18/25- maatregel. Jongeren onder 25 die een voltijdse student zijn. Daarnaast komen ook jongeren ouder dan 25, als zij met hun studie begonnen voor hun 25 komen in aanmerking.

Concreet kan je beroep doen op verschillende steunmaatregelen. Zo kan je hulp vragen bij huisvesting, energierekeningen, psychosociale steun, basisbehoeften, voedselhulp en andere.

Als jij beroep wil doen op deze steun, neem dan contact op met de Sociale Dienst op 014 33 16 00 of mail naar socialedienst@gemeentemol.be