GeelLaakdalMeerhout

39 bushaltes van De Lijn verdwijnen in Geel alsook in Laakdal

Militanten van Partij van de Arbeid voerden donderdag actie aan het station van Mol. Zij protesteerden tegen de schrapping van bushaltes in de Kempen. Volgens de partij zullen binnenkort 502 bushaltes van De Lijn verdwijnen. Geen enkele gemeente in de Kempen blijft gespaard.

Landelijke gemeentes zoals Laakdal (-39), Kasterlee (-36) of Westerlo (-35) worden hard getroffen. In de stad Geel wordt met de botte bijl gesnoeid, daar verdwijnen 39 haltes. Ook in Meerhout (-12) en Olen (-17) verdwijnen er haltes. Voorlopig is nog niet geweten om welke haltes van De Lijn het precies gaat. Maar volgens de PVDA wordt 1 op 4 bushaltes geschrapt in de Kempen en dat kan niet zonder mensen pijn te doen en is dit een brutale besparingsoperatie.

© Facebook

De PVDA kant zich hevig tegen de besparingsplannen bij De Lijn. Want door de dienstverlening af te bouwen, tref je alle mensen die aangewezen zijn op het openbaar vervoer om op hun werk te geraken, om naar familie te gaan of om een keer een terrasje te doen. Maar door het schrappen van bushaltes gaan ook de files verder toenemen en gaan de besparingen bij het openbaar vervoer een negatieve impact hebben op het milieu, aldus PVDA.