Geel

4 busreizigers betrapt op drugs en 45 passagiers hadden geen geldig vervoersbewijs

Bij een grootschalige controleactie bij De Lijn werden vier reizigers betrapt op drugsbezit. 45 passagiers konden geen geldig vervoers geen geldig vervoersbewijs voorleggen en kregen eveneens een boete. De agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout werkten samen met controleurs van vervoersmaatschappij De Lijn.

De actie vond woensdagochtend plaats. In totaal werden tien bussen en 271 reizigers gecontroleerd op drugsbezit. De lijnbussen met eindbestemming Geel Station werden afgeleid naar de parking van voetbalstadion De Leunen waar de controles plaatsvonden. Alle reizigers moesten ter plaatse de bussen verlaten. Met behulp van drughonden werden de passagiers en hun bagage gecontroleerd. Nadien werden ook de lege bussen gecontroleerd door de drughonden.

Met de controleacties wil de politie de invoer van verdovende middelen en overlast in de politiezone aanpakken. Tijdens de controles werd er vier maal positief gereageerd door één van de honden. Vier passagiers kregen een proces-verbaal voor het bezit van verdovende middelen.