Geel

Basketbalclub Geel werkt samen met NRG Fitness

Nu de coronacijfers verbeteren, kunnen zowel basketbalclub Geel als NRG Fitness weer opstarten. De komende drie jaar zullen de twee organisaties sportief nauw samenwerken.

De samenwerking start op 9 juni. Dat is de dag waarop de fitnesscentra de deuren terug kunnen openen. Alle spelers van de nationale herenploeg, inclusief jong talent, zullen op een intensieve en professionele manier begeleiding krijgen van de coaches van NRG. De andere leden van de club krijgen korting om bij NRG te gaan fitnessen.

‘Onze spelers zijn gebeten om het verloren coronaseizoen in te halen. En daar hoort natuurlijk een goede voorbereiding en sportieve begeleiding bij’, zegt BBC-voorzitter Koen Geerts. ‘Deze samenwerking laat toe om onze spelers een programma op maat aan te bieden. Dit is een niet te onderschatten meerwaarde op het vlak van blessurepreventie na een seizoen waar er niet gebasket kon worden en voor het individueel groeitraject voor onze spelers.’

‘Om samen sterker uit een periode zoals deze te komen is super!’ Zegt clubmanager Pjotr Percic. ‘Om lokaal elkaar te kunnen helpen is prachtig, we hebben in het verleden ook al grote samenwerking gehad met clubs die hierdoor op sportief vlak ongelooflijk zijn gegroeid. Dit is ook wat we met BBC Geel willen bereiken. Om de club en de spelers door middel van fitness naar een hoger niveau te helpen.’

BBC Geel hoopt hiermee niet alleen te professionaliseren, maar ook het fundament te leggen voor het waarmaken van sportieve ambities. NRG fitness gaat voor een persoonlijke aanpak om de spelers op maat en met professionele begeleiders te helpen.