Geel

Braderij in Geelse stadscentrum gaat door

‘De braderij in Geel gaat door, maar we weten nog niet in welke vorm’, dat zegt Jochen Vandeven, centrummanager bij stad Geel.

Veel is er nog niet geweten over de braderij van Geel. Wél is bekend wanneer die zal plaatsvinden. Dat is vanaf woensdag 23 tot en met zondag 27 juni. Ook zullen er geen nevenactiviteiten van de braderij kunnen plaatsvinden. Dus apérotime, het afterwork festival van vrijdag, Geel Bruist, op zaterdag, én Geel Springt, op zondag, zullen niet kunnen doorgaan.

‘De huidige regels die we moeten volgen, zijn de regels die voor de markten gelden. Dat wil zeggen dat er in- en uitgangen en looprichtingen aangegeven moeten zijn’, aldus Vandeven. ‘Maar de oppervlakte van de Braderij is zo groot en daar zijn zo veel zijstraatjes aan, dat het eigenlijk praktisch onmogelijk gaat zijn om dat te doen. Ik heb al gehoord dat ze dat in Mol oplossen door toezichthouders in de braderij te zetten, maar ik kan nog niet zeggen of dat in Geel ook het geval zal zijn. Daarvoor moeten we eerst met de politiezone overleggen.