Kasterlee

Chaletpark Fauwater opnieuw in lockdown na coronabesmettingen

Burgemeester Ward Kennes van Kasterlee legde een lockdown op in chaletpark Fauwater. Een aantal buitenlandse werknemers die op het park verblijven testte positief op het coronavirus. Zij moeten tijdelijk in quarantaine blijven. Begin dit jaar werd het park al eens in lockdown gezet wegens een hoge concentratie aan coronabesmettingen.

“Alle diensten werken opnieuw heel goed samen om dit probleem aan te pakken”, beklemtoont burgemeester Kennes. “Maandag werd door het Universitair Ziekenhuis Antwerpen ter plekke een mobiel testcentrum ingericht om meer dan 180 personen te testen. Op dinsdag werden de resultaten besproken. Op basis hiervan werden de chalets herschikt volgens verschillende categorieën.”

Burgemeester Ward Kennes dringt bij de bovengemeentelijke instanties opnieuw aan om ook buitenlandse werknemers op te nemen in het vaccinatieprogramma. “Momenteel is er in Kasterlee een hoge vaccinatiegraad en zijn er zeer weinig besmettingen onder de inwoners. Het is in het algemeen belang dat ook buitenlandse werknemers snel gevaccineerd zouden kunnen worden”.