Mol

Coronacijfers blijven goed

De positieve trends van de afgelopen weken, zetten zich gestaag verder. Dat staat in het medisch coördinatieverslag van het Heilig Hartziekenhuis in Mol. De ziekenhuisopnames en besmettingen blijven dalen. Ondertussen zijn ook alle mensen tot 1978 uitgenodigd, en enkelen uit het geboortejaar 1979 hebben ook hun uitnodiging al gekregen. Daarmee maken ze weer een sprong.

In alle ziekenhuizen in de regio geldt dezelfde trend als in het Heilig Hartziekenhuis. Daar ligt op dit moment slechts één coronapatiënt op intensieve zorgen. De gewone afdeling van Mol telt op dit moment nog twee patiënten. Het ziekenhuis verwacht de volgende dagen een afschaling, zodat er minder bedden vrijgehouden moeten worden voor coronapatiënten.

De laatste week werden er in Mol zo’n 21 besmettingen vastgesteld. Dit is een iets tragere daling dan wat we de afgelopen weken zagen. Het is nog niet duidelijk of we een plateau bereikt hebben, of dat de stijging zich nog zal verder zetten. Van de 21 vastgestelde besmettingen zijn er 8 gevonden in leeftijdscategorie 20 – 29 jaar, daarmee is dat de grootste groep.